Αιγάλεω : Παλιά και σήμερα

On 6 Μαΐου 2014 by admin

Πολιτιστικό πρόγραμμα : «Αιγάλεω: παλιά και σήμερα»

Ο πολιτισμός τα ήθη και τα έθιμα κάθε κράτους, κάθε πόλης, βρίσκονται κρυμμένα ανάμεσα στις κιτρινισμένες σελίδες της ιστορίας τους. Μέσα λοιπόν από τη γνώση της ιστορίας διατηρούμε τις παραδόσεις μας, την ταυτότητα και την αυθεντικότητά μας. Κρίνεται λοιπόν όχι απλώς πολύ ενδιαφέρον, αλλά και απαραίτητο να γνωρίζουμε και να είμαστε ενήμεροι για τα σημαντικότερα γεγονότα και πρόσωπα που τη διαμόρφωσαν, χωρίς ποτέ να γυρίζουμε την πλάτη στο σήμερα και τις σύγχρονες απαιτήσεις.

Έναν τέτοιο συνδυασμό επιχειρούμε να κάνουμε κι εμείς στο πρόγραμμά μας παντρεύοντας το παρελθόν της πόλης μας με το παρόν, το μπαρουτάδικο με το μετρό, το μπουζούκι με το Μέγαρο μουσικής, τους Μικρασιάτες με τους Κύθνιους, την εργατούπολη με το σύγχρονο εμπορικό κέντρο?

Στο ταξίδι αυτό αρμενίζουμε μαζί 23 μαθητές και μαθήτριες και δύο καθηγήτριες, συλλέγοντας πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό, παίρνοντας συνεντεύξεις, επισκεπτόμενοι μουσεία της πόλης μας, σε μια προσπάθεια να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι?.

 

Υπεύθυνες προγράμματος: Στέλλα Παπαδοκωνσταντάκη – Τζένη Πετροπούλου

Aigaleo

aigaleo1 aigaleo

 

Επίσκεψη στο Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού

IMG_8280 IMG_8281 image IMG_8136 IMG_8144 IMG_8224 IMG_8234 IMG_8236 IMG_8252

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *