Θεατρική παράσταση «Ο φιλάργυρος»

On 13 Μαΐου 2015 by admin

Το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω παρουσίασε στις 13 Μαϊου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αιγάλεω «Γιάννης Ρίτσος» τη θεατρική παράσταση του Μολιέρου «Ο φιλάργυρος»

prosklisi fylargyros1

 

Έχει ειπωθεί πως το θέατρο είναι ένα ?μεγαλοφυές ψεύδος? που μας ανεβάζει ψηλά  για να συναντήσουμε τον καλύτερο εαυτό μας? Αυτό ακριβώς επιχείρησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που έπαιξαν μέσα από το λόγο του Μολιέρου που το τρυφερό χάδι του χρόνου τον κρατάει πάντα φρέσκο και απολαυστικό.

 

Η υπόθεση:

Ο ήρωας του Μολιέρου, ο τυραννικός Παραδόπιστος, πρόσωπο κωμικό και στο βάθος τραγικό, ζει με το νοσηρό φόβο ότι θα του κλέψουν τα χρήματά του. Γι’ αυτόν όλα είναι χρήμα, ακόμα και τα αισθήματα των οικείων του, που τους καταδυναστεύει με την παροιμιώδη τσιγκουνιά του. Μόνη χαρά στη θλιβερή καθημερινότητά του είναι η καταμέτρηση των κρυμμένων χρημάτων του, καθώς και οι κερδοφόροι γάμοι που σχεδιάζει για τα παιδιά του, τον Κλεάνθη και την Ελίζα, χωρίς να υπολογίζει τις δικές τους επιθυμίες. Όταν όμως αποφασίζει να παντρευτεί την όμορφη Μαριάνθη, που είναι ερωτευμένη με το γιο του, τα πράγματα περιπλέκονται. Τα αταίριαστα ζευγαρώματα θα οδηγήσουν σε ευτράπελες καταστάσεις και σε απροσδόκητες εξελίξεις?.

Έπαιξαν :

Κεφαλάς Φώτης (Παραδόπιστος), Νικητοπούλου Κωνσταντίνα (κυρά Φροσύνη), Μακρίδης Γιάννης (Βαλέριος), Βλαχονικολού Χριστίνα (Ελίζα), Λαρεντζάκης Στέλιος (Κλεάνθης), Σταμέλου Ισιδώρα (Μαριάνθη), Μαυρίδης Δαμιανός (Βάρκας), Άγκο Δημήτριος (Καΐκης), Μουδούρης Θεόδωρος (Σεβαστός), Τζιόβας Νίκος (κυρ Τζανής), Περουτσέας Παναγιώτης (Αστυνόμος), Μιχελάκη Αναστασία (Μαριγώ, Νύφη), Μαραβελάκης Δημήτρης (κυρ Σίμος).

Κιθάρα: Καραντώνη Νάσια

Αρχική διασκευή: Βασίλης Αναστασιάδης

Επιμέλεια- σκηνοθεσία: Διονυσία Καρνέση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *