Δράσεις του 1ου Γυμνασίου Αιγάλεω

On 4 Οκτωβρίου 2022 by admin


            Δυναμικά ξεκινάει και η φετινή σχολική χρονιά για το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω. Ήδη την Τετάρτη 28/9/22 και ώρα 18:00  στο πολιτιστικό κέντρο « Γ. Ρίτσος» πραγματοποιήθηκε  συνάντηση – ενημέρωση των γονέων των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου από την Διεύθυνση του σχολείου και τους καθηγητές της τάξης. Συζητήσαμε για τη μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, για τους κανόνες λειτουργίας του Γυμνασίου και δόθηκαν συμβουλές, ώστε να μπορέσουν οι καινούριοι μας μαθητές να προσαρμοστούν χωρίς προβλήματα στο νέο τους μαθησιακό περιβάλλον. Στη συνάντηση αυτή είχαμε τη χαρά να παρίσταται και ο κ. Παναγιωτακόπουλος, ψυχολόγος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Αιγάλεω.                        

             Επίσης, οι μαθητές της Β΄ και  Γ΄  Γυμνασίου θα παρακολουθήσουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στο χώρο του σχολείου δωρεάν ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, με θέμα : «Προβληματική χρήση του Διαδικτύου και τζόγος σε εφήβους». Το πρόγραμμα θα είναι βιωματικό και δίωρο για κάθε τμήμα της Β και της Γ. Παράλληλα, τα τμήματα της Α΄ Γυμνασίου στο πλαίσιο  του εργαστηρίου δεξιοτήτων, θα παρακολουθήσουν μέσα στον Οκτώβριο στο χώρο του σχολείου ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Κέντρου Πρόληψης «Άρηξις» με θέμα : «Συζήτηση για την εφηβεία». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 4 ωριαίες συναντήσεις ανά τμήμα.

            Και βέβαια δεν λείπουν οι αθλητικές μας δραστηριότητες, αφού στις 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας μέρας Αθλητισμού μαθητές και καθηγητές απόλαυσαν μια μέρα γεμάτη άσκηση στο ΔΑΚ Αιγάλεω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *