4ήμερη εκδρομή στην Πράγα

On 23 Απριλίου 2010 by admin

Το 1o  Γυμνάσιο Αιγάλεω ,στα πλαίσια των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που εκπόνησε με θέματα α) «Μια ζωή την έχουμε ?» και β) «Η Υγεία στην Ιστορία την Τέχνη και τη Λογοτεχνία» πραγματοποίησε 4/μερη εκπαιδευτική εκδρομή 40 μαθητών στην Πράγα, στο διάστημα 23/4 έως και 26/4/2010.  Αρχηγός ήταν η κα Δρούλια Παναγιώτα , Διευθύντρια και συνοδοί καθηγητές οι:Κοντοχριστόπουλος Αναστάσιος ? Παπαλαζαρίζου Τατιάνα ? Οικονόμου Φλώρα ? Πετροπούλου Ευγενία.

Στόχος της εκδρομής ήταν αφ?ενός μεν να γνωρίσουν οι μαθητές τις συνήθειες και την καθημερινή ζωή των Τσέχων και να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τη χρήση καπνού και ποτού από τους νεαρούς Τσέχους , αφ?ετέρου δε να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με την αξία απαγόρευσης του καπνίσματος σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Για το σκοπό αυτό, είχε προγραμματιστεί , κατόπιν συνεννοήσεως με το Υπουργίο Παιδείας της Δημοκρατίας της Τσεχίας και την Τσεχίκη Πρεσβεία στην Αθήνα, επίσκεψη στο CHARLES UNIVERSITY και στο ANGEL PRIMARYSCHOOL and KINDERGARTEN IN PRAQUE ,όπου και θα πραγματοποιείτο κοινή εκδήλωση παρουσίασης των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που εκπονούν και τα δύο Σχολεία.

Οι μαθητές έχοντας προετοιμαστεί κατά τους προηγούμενους μήνες , συνέλεξαν φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες σχετικές με τη χρήση του καπνού και την κατανάλωση ποτού στην Τσεχική πρωτεύουσα. Είχαν επίσης την ευκαιρία να δουν πως εφαρμόζεται στην πράξη η τρέχουσα σχετική νομοθεσία στην Ευρώπη και να τη συγκρίνουν με την Ελληνική πραγματικότητα. Παράλληλα επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν σε ιστορικά μνημεία της Πράγας , όπου και γνώρισαν την ιστορία της πόλης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *