ΕΛΕΝΗ του ΕΥΡΙΠΙΔΗ στο 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω

On 14 Φεβρουαρίου 2022 by admin

  Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την τελευταία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, αναπαράσταση του Προλόγου και της Παρόδου της Ελένης του ΕΥΡΙΠΙΔΗ. Οι μαθητές του Γ1 τμήματος με την αρωγή της διευθύντριας συνεργάστηκαν με μεγάλη όρεξη τόσο μεταξύ τους όσο και με την φιλόλογο Κουμούση Μ. και με την καθηγήτρια των εικαστικών Αγ. Ανδρεαδάκη, για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο, αλλά επωφελές αυτό εγχείρημα.

  Η αναπαράσταση έλαβε χώρα στην αυλή του σχολείου μας που «λειτούργησε» ως ορχήστρα και ως σκηνή Αρχαίας Τραγωδίας. Τα παιδιά φορούσαν μάσκες που είχαν φτιάξει μόνα τους, απήγγειλαν τα λόγια του Κομμού , ενώ ακούστηκαν αποσπάσματα και από το ομώνυμο ποίημα του Νομπελίστα ποιητή μας Γ. Σεφέρη. Το ρόλο του Τεύκρου ενσάρκωσε ο μαθητής Χ.Λασκαράτος και της ωραίας Ελένης η μαθήτρια Φ. Χορταριά.

  Ήταν μια προσπάθεια βιωματικής προσέγγισης του Αρχαίου Δράματος και ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας, που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και έληξε με την ιαχή «Ειρήνη», που απηχεί πλήρως το αντιπολεμικό μήνυμα του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *