ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ EDUPASS ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

On 30 Οκτωβρίου 2021 by admin

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

από Δευτέρα 01 Νοεμβρίου 2021, τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/

 όπου θα δηλώνονται τα αποτελέσματα των selftest το βράδυ προ Τρίτης και Παρασκευής ή όποιας άλλης μέρας, που επιστρέφει το παιδί ύστερα από απουσία στο σχολείο.

1.Για την είσοδο στην πλατφόρμα χρειάζονται το ΑΜΚΑ και οι κωδικοί TAXISNET

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr, και, αφού επιλέξουν την κατηγορία «Πρόσβαση σε χώρους Πρωτοβάθμιας/Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/Ειδικής Αγωγής», ακολούθως την κατηγορία «Δήλωση Self Test Μαθητών/τριών – Έκδοση Σχολικής Κάρτας για COVID-19», στη συνέχεια αυθεντικοποιούνται με τη χρήση των κωδικών (taxisnet) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την αντίστοιχη πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν τα ανωτέρω πρόσωπα (όπως γινόταν ως τώρα).

2.Με την είσοδο στην πλατφόρμα δηλώνετε την παρουσία  του παιδιού στο σχολείο.

3.Αιτήστε και αποδέχεστε την καταχώρηση της δήλωσή σας στην ηλεκτρονική θυρίδα του σχολείου που φοιτά το παιδί σας .

4.Το πρωί της επόμενης μέρας ο Δντης/ντρια του σχολείου θα βλέπει και θα έχει στα χέρια του τις καταστάσεις των μαθητών που θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο με βάση το αποτέλεσμα του selftest του παιδιού σας. Δεν θα πρέπει να αμελείτε τη δήλωση του τεστ στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/, γιατί δεν θα επιτρέπεται η είσοδος του παιδιού στο σχολείο.

5.Οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός , μαθητής , επισκέπτης -γονέας βρίσκεται μέσα στο σχολείο θα πρέπει να το δηλώνει στην πλατφόρμα.

6. Η παραπάνω διαδικασία γίνεται για τον καλύτερο έλεγχο όσων εισέρχονται στο σχολείο και για τη μείωση της γραφειοκρατίας.

7. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να την εκτυπώσετε θα γίνεται δεκτή χειρόγραφη κάρτα, εφόσον το αποτέλεσμα έχει δηλωθεί στην πλατφόρμα, γεγονός το οποίο θα επαληθεύεται από τη σχολική μονάδα.

8. Σε περίπτωση που έχετε εμβολιασθεί ή έχετε νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά.

ΒΑΣΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΣΤ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

https://edupass.gov.gr/

Η Δ/ΝΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *