Επιστολή προς τους γονείς

On 19 Σεπτεμβρίου 2020 by admin

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας και την υπομονή σας όλο αυτό το διάστημα, αλλά και για τη θετική ανταπόκρισή σας στα μηνύματα του σχολείου. Ευχαριστώ πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που έδρασε βοηθητικά όλο αυτό το διάστημα, στηρίζοντάς μας ηθικά και ψυχολογικά κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε με τον Covid – 19, παίρνοντας ρόλο διαμεσολαβητή επικοινωνίας με εσάς και το σχολείο, όταν υπήρχε πρόβλημα με το ΠΣΔ και δηλώνοντας «παρών» σε όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσαμε.
Σήμερα η εκπαιδευτική μας κοινότητα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη συνεργασία σας, όσον αφορά στη διαχείριση των παιδιών μας. Θα είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό στο έργο μας να τους μιλήσετε, ώστε να τηρούν τα μέτρα προστασίας και τους κανόνες του σχολείου.
Εφιστούμε ιδιαιτέρως την προσοχή όλων στη χρήση μάσκας και στην τήρηση των αποστάσεων, γιατί είναι ανάγκη να προστατευτούμε όλοι από την πανδημία, τόσο τα παιδιά όσο κι εμείς οι εκπαιδευτικοί.
Παρακαλώ να παραμείνετε υπομονετικοί και να περιμένετε τις ανακοινώσεις μας. Το σχολείο πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής (έχει καθαριστεί, διαθέτει αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα και ό,τι χρειάζεται), σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας. Αν θέλετε να μιλήσετε με κάποιον από το σχολείο, να το κάνετε τηλεφωνικά. Αν πρέπει οπωσδήποτε για κάποιο λόγο να έρθετε στο σχολείο, τηλεφωνήστε πρώτα για να μάθετε τι ώρα μπορείτε να εξυπηρετηθείτε. Καλό θα ήταν τα αιτήματά σας να στέλνονται και να διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά και μην ξεχνάτε να διαβάζετε τις ανακοινώσεις μας στην ιστοσελίδα του σχολείου.

Είναι σημαντικό το κάθε παιδί να:

  • Έρχεται στην ώρα του
  • Ανεβαίνει στην αίθουσά του και να κατεβαίνει από αυτήν τηρώντας τον προγραμματισμό του σχολείου.
  • Παραμένει στο διάλειμμα στο χώρο του προαυλίου
  • Έχει τα προσωπικά του αντικείμενα και να μην δανείζεται από τους συμμαθητές του (στυλό, τετράδιο, γόμα…. )
    -Ζητά από τον καθηγητή ό,τι του λείπει, για να του δοθεί απολυμασμένο
  • Αποφεύγει να ανοίγει τις βρύσες με το χέρι γυμνό και να πίνει με το στόμα ( ας γεμίζει το μπουκαλάκι του μόνο)
  • Μην πίνει νερό από το μπουκαλάκι του συμμαθητή του και να μην δαγκώνει από το σάντουιτς του/της
  • Θυμάται πως τα αντισηπτικά, το κρεμοσάπουνο και το χαρτί δεν είναι για παιχνίδι – τα χρησιμοποιούμε προσεκτικά και με σύνεση για λόγους υγιεινής
    -Μένει στο σπίτι, αν είναι αδιάθετο, αν έχει βήχα, συνάχι ή πυρετό
    -Ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς, αν νιώσει αδιαθεσία
  • Πετάει τα χαρτιά και τα άχρηστα αντικείμενα στους κάδους απορριμμάτων
  • Πλένει σχολαστικά τα χέρια του με σαπούνι, όταν πάει στην τουαλέτα, να μην αγγίζει τις βρύσες με γυμνά χέρια, να πετάει τα χαρτιά στους κάδους και να θυμάται ότι οι τουαλέτες δεν είναι χώρος συνάντησης, παιχνιδιού ή φαγητού.
  • Φοράει τη μάσκα σωστά
  • Θυμάται πως αγγίζουμε μόνο τα δικά μας αντικείμενα – αγγίζουμε λοιπόν μόνο τη δική μας μάσκα και όχι των συμμαθητών μας, ούτε για πλάκα, ούτε για να δοκιμάσουμε πώς είναι να τη φοράμε, ούτε την κρύβουμε για να γελάσουμε
  • Σέβεται την επιθυμία των άλλων και το δικαίωμα στην υγεία και την ασφάλεια και να μένει μακριά από τον συμμαθητή ή καθηγητή στην προβλεπόμενη απόσταση – Καμία «πλάκα» ή αφελής ενέργεια που βάζει σε κίνδυνο την υγεία του άλλου δεν είναι αποδεκτή
    -Διαβάσει προσεκτικά τις αφίσες με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Παιδείας που αναρτήθηκαν και στην ιστοσελίδα του σχολείου και στο FB του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
    Παρακαλώ διαβάζετε προσεκτικά ό,τι αναρτάται στην ιστοσελίδα του σχολείου. Οι πρώτες μέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, για αυτό περιμένετε υπομονετικά τις ανακοινώσεις μας.

Τηλ: 210 5981694
2105980666
Email: mail@1gym-aigal.att.sch.gr
Site: 1gym-aigal.att.sch.gr

Πάντα στη διάθεσή σας
Η Διευθύντρια του σχολείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *