Σχετικά με τα μαθήματα της ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

On 4 Απριλίου 2020 by admin

(τηλεκπαίδευση)

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

1. Η σύγχρονη τηλεκπαίδευση είναι ένα επιπλέον εργαλείο διδασκαλίας και επικοινωνίας με τους μαθητέ/τριες που ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί από κάποιους καθηγητές/τριες .

2. Οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν δεν είναι απαραίτητο ι να είναι εγγεγραμμένοι στο  ΠΣΔ.

3. Αυτή την εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έκαναν μερικές δοκιμαστικές

τηλεδιασκέψεις.  Θα ξεκινήσουμε λοιπόν  με κάποια μαθήματα μέχρι να δούμε ότι το   σύστημα λειτουργεί  καλά και υπάρχει ανταπόκριση από τα παιδιά.

4. Όταν είμαστε έτοιμοι θα λάβετε ένα πρόγραμμα μαθημάτων – καθηγητών στο email που έχετε δηλώσει μαζί με το link του καθηγητή .

6. Για να συνδεθούν τα παιδιά μας στην ειδική πλατφόρμα μπορούν να χρησιμοποιήσουν

    τους συνδέσμους( link)  που φαίνονται στο πρόγραμμα για κάθε εκπαιδευτικό.

    Κάθε εκπαιδευτικός, έχει το δικό του, μοναδικό «δωμάτιο».

7. Οι μαθητές μπορούν να συνδέονται μέσω P/C ,LAPTOP και από το κινητό τους

    ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ , ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ   ΤΗΝ

    ΕΦΑΡΜΟΓΗ WEBEX MEETINGS ΑΠΟ ΤΟ PLAYSTORE.

[Σημείωση: υπάρχει η δυνατότητα οι μαθητές να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη μόνο τηλεφωνικά, μόνο με ήχο. Αυτό ισχύει για όσους δεν έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο ή έχουν άλλο τεχνικό πρόβλημα. Διαβάστε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες για τηλεφωνική κλήση εδώ και προσοχή στον αριθμό που θα καλέσετε: 211 990 2394]

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

     α) Eμφανίζεται παράθυρο με ζωντανή εικόνα που δείχνει τον ίδιο τον επισκέπτη (το παιδί).

         Σε αυτό το σημείο, τα παιδιά θα μπορούν να κλείσουν την κάμερά τους και το

         μικρόφωνό τους, πατώντας πάνω στα αντίστοιχα κουμπάκια.

         Κάμερα και μικρόφωνο θα πρέπει να μείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια του μαθήματος,    

         μέχρι ο καθηγητής να τους δώσει τον λόγο, ανοίγοντας το μικρόφωνό τους

 β) Τα παιδιά θα πατήσουν το κουμπάκι “Join Meeting” και θα περιμένουν να τα δεχθεί ο εκπαιδευτικός στην τάξη του.  Είναι σημαντικό να δώσουν το όνομά τους, γιατί ο αλλιώς ο εκπαιδευτικός θα τους  βλέπει ως ανώνυμους «users» και ίσως δεν τους κάνει δεκτούς.

 Από τη στιγμή που θα μπουν, οφείλουν να τηρούν και κάποιους κανόνες ψηφιακής

   συμπεριφοράς (βλ. παρακάτω).

Σημαντικό για την ομαλή διεξαγωγή της τηλεδιάσκεψης είναι να μην εισέρχονται σε αυτή μαθητές ή άλλα πρόσωπα, που δεν ανήκουν στην ομάδα.

Η τηλεδιάσκεψη απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους διδάσκονται το μάθημα από τον/τη συγκεκριμένο/η εκπαιδευτικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Αν το παιδί «χάσει» το μάθημα; Αν δεν έχει σύνδεση, υπολογιστή, δεδομένα; Θα μείνει πίσω;

Το παιδί δεν θα μείνει πίσω ούτε αν χάσει το ψηφιακό σύγχρονο μάθημα μέσω webex (δείτε και παραπάνω την τηλεφωνική σύνδεση) ούτε αν δεν μπορέσει να μπει στην eclass. Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα φροντίζουν να ενημερώνονται και τα παιδιά που δεν συμμετέχουν στα ψηφιακά μέσα. Επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για επαναλήψεις και όχι για κάλυψη ύλης. Ωστόσο, προτείνουμε ένθερμα τα παιδιά να συμμετέχουν όσο περισσότερο μπορούν.

…και κάποιοι κανόνες ψηφιακής συμπεριφοράς

•       Δεν προσερχόμαστε με καθυστέρηση. Φροντίζουμε να είμαστε πέντε λεπτά πριν το μάθημα έτοιμοι για τη συνάντηση και περιμένουμε να μας βάλει ο καθηγητής μας στην τάξη μας.

•       Δεν είναι ευκαιρία για κουβεντούλα με τους φίλους μας. Μπορούμε να πούμε μια κουβέντα στην αρχή και μετά περιμένουμε με κλειστό μικρόφωνο να μας δώσει τον λόγο ο καθηγητής μας.

•       Ποτέ δεν φερόμαστε με αγένεια, δεν βρίζουμε, δεν κοροϊδεύουμε.

•       Δεν διακόπτουμε το μάθημα για άσχετα θέματα.

•       Απαγορεύεται αυστηρά η ηχογράφηση ή η βιντεοσκόπηση. Αποτελεί παράνομη πράξη που διώκεται ποινικά και δεν έχει καμία ηθική υπόσταση. Αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τα ψηφιακά μαθήματα θα σταματήσουν για όλους και είναι κρίμα.

•       Απαγορεύεται αυστηρά η κοινοποίηση του χρησιμοποιούμενου υλικού σε τρίτους.

•       Δεν διαμοιράζουμε τον σύνδεσμο της ψηφιακής τάξης του καθηγητή μας στα κοινωνικά δίκτυα. Έτσι προστατεύουμε την τάξη μας. Αν κάποιος συμμαθητής μας από το τμήμα μας ρωτήσει, του τον στέλνουμε σε μήνυμα.

•       Δεν επιτρέπεται η είσοδος στην τηλεδιάσκεψη σε πρόσωπα που δεν ανήκουν στην ομάδα. Δεν επιτρέπεται επίσης να παρακολουθούν μαζί μας πρόσωπα που δεν ανήκουν στην ομάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ.

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Ο ΓΟΝΕΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ, ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε να κάνουν όλοι οι εγγεγραμμένοι μαθητές μία φορά τουλάχιστον LOGIN στο ΠΣΔ, ώστε να εμφανιστούν ως χρήστες και να μπορούν οι καθηγητές τους να τους «εντοπίσουν» και να τους γράψουν στην ψηφιακή τους τάξη. Εναλλακτικά, μπορεί ο ίδιος ο μαθητής να κάνει εγγραφή στην τάξη, αφού βεβαίως κάνει login.

1.           Επισημαίνουμε εκτός από συνδέσεις σε δημόσιο υλικό (πχ. βίντεο youtube, ιστοσελίδα μουσείου), στις ψηφιακές τάξεις τους οι εκπαιδευτικοί αναρτούν και υλικό που αποτελεί προσωπικό τους πόνημα. Θεωρούμε απαραίτητη την ηθική δέσμευση μαθητών και γονέων να μην κοινοποιήσουν σε τρίτους το υλικό αυτό.

2.          

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι οι μαθητές δεν βαθμολογούνται για τις εργασίες που τους στέλνουμε και δεν έχει νόημα να βοηθηθούν από τρίτους για να τις παρουσιάζουν άψογες. Το σκεπτικό δεν είναι να παιδευτούν οι οικογένειες αλλά να απασχοληθούν τα παιδιά μένοντας «κοντά» στο σχολείο, τους δασκάλους τους και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Comments are closed.