Πρόγραμμα Erasmus+KA2 Eπίσκεψη στην Αγγλία

On 11 Φεβρουαρίου 2019 by admin

51708323_2210764649186319_4455768870107480064_n

Πρόγραμμα Erasmus+KA2
Επίσκεψη στο Barrow-in- Furness Αγγλίας από 10/02 έως 15/02/2019
Το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω συμμετέχει στο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+KA2 με τίτλο: «EUJOMA Our own virtual EUropean JOb MArket» μαζί με τα σχολεία Sekundarschule Niederrhein (Germany), Osnovna Sola Pivka (Slovenia), Nikola Yonkov Vaptsarov, (Bulgaria), Furness Academies Trust (United Kingdom) και Istituto Istruzione Scolastica Superiore «Carlo Alberto Dalla Chiesa»( Italy)

Στην πρώτη εκπαιδευτική συνάντηση το 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω συμμετέχει με έξι μαθητές και δύο συνοδούς καθηγητές. Θέμα του σχολικού σχεδίου είναι αφενός ο επαγγελματικός προσανατολισμός και αφετέρου η επιχειρηματικότητα.
Τα εμπλεκόμενα σχολεία θα έχουν ευρύτερες δυνατότητες για αλληλο-κατανόηση, πλούσια μεθοδολογία και διαφορετικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις. Συγκεκριμένα, επιδιώκεται να αποκτήσουν οι μαθητές γνώσεις και δεξιότητες ζωτικής σημασίας . Η λογική και οι στόχοι του σχεδίου μας είναι προσανατολισμένοι προς την επίτευξη επιπέδων αναφοράς που έχουν τεθεί από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Gatsby στην έκθεσή του «Καλή Καθοδήγηση στην Καριέρα» (2014). Αυτή η αναφορά αναλύει τις μεθόδους που προσφέρονται στα σχολεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις συγκρίνει με τις μεθόδους σε χώρες όπως η Φινλανδία και η Γερμανία και ορίζει κριτήρια αναφοράς τα οποία προσδιορίζουν διαφορετικές διαστάσεις για σωστή καθοδήγηση σταδιοδρομίας.
Τέτοιου είδους ευρωπαϊκά προγράμματα λοιπόν σχεδιάστηκαν για να ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Αποτελούν δε μία μοναδική ευκαιρία να έρθει ο μαθητής σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και έθνη. Γι’ αυτό είναι δείγμα πολιτισμού να δοθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές η δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *