Βιωματικές ομάδες εφήβων από το Κέντρο «Άρηξις» Συναντήσεις ευαισθητοποίησης

On 16 Δεκεμβρίου 2017 by admin

arxis

 

Βιωματικές ομάδες εφήβων

«Γνωριζόμαστε & Συνδεόμαστε»

 Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις» δημιουργήθηκε από τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Πρόκειται για ένα φορέα που έρχεται να απαντήσει στην ανάγκη για συστηματική οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης στα πλαίσια της τοπικής κοινότητας, δίνοντας έμφαση στην ενδυνάμωση της προσωπικότητας του ατόμου αλλά και στη δημιουργία ενός ασφαλούς συγκροτημένου πλαισίου γύρω από αυτό. Το Κέντρο στελεχώνεται από ειδικευμένο σε θέματα εξάρτησης και αγωγής υγείας, επιστημονικό προσωπικό.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο σημερινός έφηβος στην καθημερινότητά του, πραγματοποιήσε βιωματικές ομάδες ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων, στους μαθητές της Α΄τάξης. Στόχος των συναντήσεων αυτών ήταν η προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας των μαθητών και η καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως η επικοινωνία, η έκφραση, ο αυτοέλεγχος, η αυτοεκτίμηση. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά τέσσερις συναντήσεις με κάθε τμήμα της Α΄τάξης, στις οποίες οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες να μιλήσουν για τις δυσκολίες, τις αγωνίες και τα προβλήματα που συναντούν στη ζωή τους και γενικότερα να μοιραστούν σκέψεις, ανάγκες και συναισθήματα.

Στη συνέχεια και στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης στο σχολείο προσκλήθηκαν και οι γονείς των μαθητών της Α΄τάξης σε μια συνάντηση ευαισθητοποίησης την Τετάρτη 29/11 με θέμα την αξία των ορίων στη συμπεριφορά των εφήβων. Από την παραπάνω συνάντηση αναδείχθηκε η ανάγκη για περαιτέρω συναντήσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης προκειμένου να υποστηριχθούν και να ενισχυθούν οι γονείς στον απαιτητικό τους ρόλο.

Συντονίστριες:   Πηνελόπη Λυμπέρη – Κοινωνική Λειτουργός

Κυπαρισσία Πρωτοψάλτη – Κοινωνική Ανθρωπολόγος

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “΄Αρηξις”

Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου.

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής

Σμύρνης 28, Αιγάλεω, 12242 τηλ/φαξ επικοινωνίας: 210 5313243

e-mail: kp.arixis@yahoo.gr, kentroprolipsisarixis

arxis1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *