Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Φωτόγραμμα στο 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω

On 4 Δεκεμβρίου 2017 by admin

 


Ο  εκπαιδευτικός  οργανισμός Φωτόγραμμα στο 1ο Γυμνάσιο Αιγάλεω

 

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 οι μαθητές και των τριών τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία καινοτόμο εκπαιδευτική δράση στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Φωτόγραμμα. Η καινοτόμος εκπαιδευτική δράση του κινηματογράφου έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια της ψυχαγωγικής εκπαίδευσης ,της συμμετοχής των μαθητών και τις εφαρμογές της τεχνολογίας και της τέχνης στην εκπαίδευση. Αποτελείται από μια σειρά έξη σύγχρονων, πρωτότυπων, εκπαιδευτικών, διαδραστικών κινηματογραφικών ταινιών. Με την εφαρμογή ειδικά επεξεργασμένων προγραμμάτων (software) και πολυμέσων (multimedia) οι ταινίες αυτές επιτρέπουν στους μαθητές να αλληλεπιδράσουν διαδραστικά. Η διαδραστικότητα επιτυγχάνεται με ασύρματα τηλεχειριστήρια που διανέμονται στους μαθητές. Με αυτά τα τηλεχειριστήρια οι μαθητές αλληλεπιδρούν με τα προβαλλόμενα βίντεο ,αποφασίζουν τι θα δουν κάθε φορά, προβλέπουν τι θα γίνει στην εξέλιξη της ταινίας, επιλέγουν ποια θεωρούν σωστή απάντηση στις ερωτήσεις που τους υποβάλλονται από τους ηθοποιούς της ταινίας ή τις εμψυχώτριες .

«Ελλάδα: χώρα ποιητών και συγγραφέων» για την Γ΄τάξη. Η γνωριμία του πλούτου των ιδεών και των αξιών των έργων των κυριότερων ποιητών και συγγραφέων της Ελλάδος, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, καθώς και η γνωριμία με σημαντικά έργα τους είναι ο βασικός στόχος της δράσης αυτής.

«Λέμε όχι στον Ρατσισμό» για την Β΄τάξη. Βασικός σκοπός της δράσης αυτής  είναι η κατανόηση της έννοιας του «διαφορετικού» και η καλλιέργεια σεβασμού προς αυτό.

«Νικάμε την βία και τον Σχολικό Εκφοβισμό» για την Α΄τάξη. Βασικός στόχος  της δράσης αυτής  είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών, απέναντι στο συχνό φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και η κατανόηση για την αναγκαιότητα εξάλειψής του

fotor

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *